Skip to main content
Over Marco Rongen (portretfoto)

Wie is Marco Rongen?

Mijn naam is Marco Rongen (1977) en kom uit het Noord-Limburgse Swolgen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Ik maak graag muziek bij de plaatselijke fanfare of thuis achter de piano.

Verder kom je me regelmatig in de natuur tegen. Ik hou van de rust en schoonheid die de natuur ons te bieden heeft.

 

Mijn nieuwe tijd

Sinds juni 2019 heb ik mijn eigen coachpraktijk Nieuwetijdscoach Marco Rongen. Op een aantal fronten ontleen ik inspiratie aan de nieuwe tijd. Mijn nieuwe tijd omschrijf ik graag als volgt.

In 2003 rondde ik mijn rechtenstudie af. Sindsdien ben ik werkzaam als juridisch adviseur bij de gemeente Horst aan de Maas.

Toen ik tegen de veertig aanliep bekroop mij steeds vaker het gevoel dat ik een andere wending aan mijn loopbaan wilde geven. Maar ja, hoe ga je dat bij jezelf ontdekken? Alleen al het feit dat ik bij mezelf dat gevoel bespeurde vond ik al eng. En er was ook iets in mij dat zei dat ik het maar beter bij het oude kon laten. “Ik heb toch een baan die me zekerheid geeft, ik leid toch een gelukkig leven, wat wil je nou nog meer…?”, zo hield ik mezelf steeds voor.

Maar het bleef kriebelen en steeds vaker fluisterde een innerlijke stem me zachtjes in dat het tijd is om op zoek te gaan naar mijn eigen zekerheid. Iets waarin ik mijn talenten volop kan inzetten. En na een hele tijd, pas op het moment dat ik er kennelijk klaar voor was, kwam mijn nieuwe tijd in zicht en wist ik het zeker….in wil me als coach dienstbaar maken en andere mensen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling of begeleiden bij loopbaangerichte vragen.