Marco Rongen Nieuwetijdscoach

Wie is Marco Rongen?

Mijn naam is Marco Rongen (1977) en kom uit het Noord-Limburgse Swolgen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Ik maak graag muziek bij de plaatselijke fanfare en thuis achter de piano.

Verder kom je me regelmatig in de natuur tegen om een rondje te hardlopen of een mooie wandeling te maken. Ik hou van de rust en schoonheid die de natuur ons te bieden heeft.

Mijn nieuwe tijd

In 2003 rondde ik mijn rechtenstudie af en startte ik in de functie van juridisch adviseur bij de gemeente Horst aan de Maas.

Toen ik tegen de veertig aanliep, zat ik niet lekker in mijn vel. Mijn werk kostte me meer energie dan dat het me opleverde. Ik stond continu ‘aan’ en had het gevoel langzaam leeg te lopen. En toch bleef ik maar doorgaan. Dat had ik immers van thuis uit meegekregen. Het gevolg was dat ik mezelf steeds meer kwijtraakte…

Een innerlijke stem fluisterde me in dat het tijd was om een andere wending aan mijn loopbaan te geven. Maar ja, hoe pak je dat aan? Mijn hoofd daarentegen vertelde me dat ik het maar gewoon bij het bestaande moest laten: “Dit gevoel gaat wel weer over…” en “Je hebt toch een baan die je zekerheid biedt, wat wil je nou nog meer…?”.

Het was november 2014. Ik weet het nog zo goed…het was alsof ik mezelf was kwijtgeraakt, echt letterlijk en figuurlijk voorbij gehold… Mensen in mijn omgeving vroegen of het wel goed met me ging. Ik was constant moe, had nergens zin in…ik was prikkelbaar en dat had zo zijn weerslag op het gezinsleven.

En net voordat de batterij helemaal leeg was, kwam er een persoon in mijn leven. Een coach/psycholoog met wie ik in gesprek raakte. Iemand bij wie ik me gehoord voelde, iemand die zonder oordeel naar mij keek en mij aanmoedigde om op eenzelfde manier naar mijzelf te leren kijken. Juist dat had ik toen zo hard nodig, zelfacceptatie! Dat zoals ik ben helemaal oké is…en dat wie ik ten diepste ben het meest waardevol is om in mijn leven te ontdekken en zonder twijfel het beste vertrekpunt is in de zoektocht naar werk dat mij weer gelukkig gaat maken.

Met nieuwe energie en vertrouwen startte ik een loopbaantraject op zoek naar mijn drijfveren en talenten. Je hebt jouw talenten immers niet voor niets bij je geboorte meegekregen. Het leven is bedoeld om ze te ontdekken en er ook echt iets mee te doen!

Na afronding van het loopbaantraject was het voor mij dan ook glashelder; ik wil als coach mensen inspireren om dat werk te doen dat aansluit bij wie ze werkelijk zijn. Mensen die willen werken vanuit hun essentie. Ik noem het de ware arbeidsbestemming.

In juni 2019 heb ik dit verlangen met de start van mijn eigen coachpraktijk Nieuwetijdscoach Marco Rongen werkelijkheid gemaakt.

Vanaf maart 2023 ben ik ook bij de gemeente Horst aan de Maas als coach actief met talentontwikkeling van medewerkers.

Inmiddels heb ik al veel mensen mogen begeleiden in hun zoektocht naar een nieuw carrière perspectief. Iets dat past bij wie ze echt zijn, dat nieuwe energie geeft en waarmee ze op hun manier een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

En dat gun ik jou ook!

Durf in deze wereld te gaan staan voor wie je bent en leef je ware arbeidsbestemming! De plek waar jij thuishoort. De plek waar voldoening, drive en passie samenkomen en jij écht in je kracht staat.

“Word wie je bent en leef jouw talent!